Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
523  Zarządzanie jakością w ochronie zdrowia   Quality management in health care system   2015  PL  hyg-2015-3-457 
522  Strategie zmniejszania nierówności w zdrowiu   Stretegies to reduce health inequalities   2015  PL  hyg-2015-3-449 
521  Nierówności w zdrowiu jako wyzwanie polityczne   Health inequalities as a political challenge   2015  PL  hyg-2015-3-441 
520  Przyczyny i przyczyny przyczyn nierówności w zdrowiu   Causes and causes of the causes of health inequalities   2015  PL  hyg-2015-3-435 
519  Kryzys związany z uchodźcami nie jest chwilowy   Refugee crisis is not temporary   2015  PL  hyg-2015-3-427 
518  Omówienie książki pt.: „Podstawy interdyscyplinarności w naukach o zdrowiu. Poznawcza tożsamość dyscyplin badających socjokulturowy wymiar zdrowia i choroby”   Review of the book: „Fundamentals of interdisciplinarity in health sciences. The cognitive identity of disciplines that study sociocultural dimension of health and illness”   2015  PL  hyg-2015-2-411 
517  Analiza czynników zwiększających ryzyko upadków wśród osób starszych mieszkających w środowisku domowym   Analysis of factors increasing risk of falls among the elderly living at home   2015  PL  hyg-2015-2-406 
516  Rola prasy w promocji zdrowia   Role of press in health promotion   2015  PL  hyg-2015-2-401 
515  Style radzenia sobie ze stresem u rodziców dzieci hospitalizowanych w Oddziale Intensywnej Terapii Noworodka   Styles of coping with stress in parents of children hospitalized in Neonatal Intensive Care Unit   2015  PL  hyg-2015-2-395 
514  Porównanie obrazów cytologicznych z wymazów szyjki macicy pobranych od pacjentek prywatnych versus korzystających ze świadczeń medycznych finansowanych przez Narodowy Fundusz Zdrowia   Comparison of cytological images from cervical smears of private patients versus those of patients using medical services funded by National Health Fund   2015  PL  hyg-2015-2-389 

Informacja-artykuł
Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority
2017
dodatki do żywności, EFSA, ocena bezpieczeństwa, ustawodawstwo UE
food additives, EFSA, safety assessment, EU legislation
2017-01-15
Joanna Gajda-Wyrębek, Jolanta Jarecka
Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa tel. 22 542 13 35, e-mail: jgajda@pzh.gov.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(1): 16-20 www.h-ph.pl Nadesłano: 20.09.2016 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2017