Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
783  Chorobowość i śmiertelność wśród osób hospitalizowanych z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie pierwszej fali zakażeń   Morbidity and mortality among people hospitalized due to COVID-19 in the Silesian Voivodship during the first wave of infections   2020  PL  hyg-2020-3-115 
782  Pacjent-senior z chorobą nowotworową – punkt widzenia onkologa   Senior patient with neoplastic disease – oncologist’s point of view   2020  PL  hyg-2020-3-107 
781  Wpływ snu na wydzielanie greliny, leptyny i insuliny w kontekście rozwoju chorób cywilizacyjnych   Effect of sleep on ghrelin, leptin and insulin secretion in the context of development of civilization diseases   2020  PL  hyg-2020-3-099 
780  Asprozyna – aktualny stan wiedzy   Asprosin – the current state of knowledge   2020  PL  hyg-2020-3-093 
779  Inwazyjna choroba meningokokowa – opis przypadków   Invasive meningococcal disease – a cases report   2020  PL  hyg-2020-2-084 
778  Porównanie zachowań zdrowotnych studentów kierunków medycznych i niemedycznych – przegląd piśmiennictwa polskiego   Comparison of health behaviours of medical and non-medical students – a review of the Polish literature   2020  PL  hyg-2020-2-077 
777  Prozdrowotny i antyzdrowotny styl życia na stronach WWW głównych portali w Polsce   Pro-health and anti-health lifestyle on the websites of the main portals in Poland   2020  PL  hyg-2020-2-071 
776  Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia wybranej grupy osób w średnim wieku w aspekcie ryzyka zespołu metabolicznego   Assessment of nutritional status and nutritional habits in a selected group of middle-aged people as related to metabolic syndrome risk   2020  PL  hyg-2020-2-063 
775  Fałszowanie żywności w Polsce w latach 2015-2018   Food adulteration in Poland in 2015-2018   2020  PL  hyg-2020-2-056 
774  Wpływ emisji zanieczyszczeń z biopaliw na środowisko i zdrowie człowieka   Effect of pollutants emissions from biofuels on the environment and human health   2020  PL  hyg-2020-2-045 

Informacja-artykuł
Wpływ rodzaju nośnika smaku słodkiego na proporcję T3/rT3, stężenie cholesterolu całkowitego i jego poziom w wątrobie u szczurów
Effect of sweet flavor carrier on T3/rT3 ratio, plasma and liver total cholesterol level in rats
2016
hormony tarczycy, całkowite stężenie cholesterolu, sacharoza, sztuczne substancje słodzące
thyroid hormones, total cholesterol level, sucrose, artificial sweeteners
2016-06-01
Ewelina Pałkowska-Goździk, Sylwia Biegańska-Hensoldt, Danuta Rosołowska-Huszcz
Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie
dr inż. Ewelina Pałkowska-Goździk Katedra Dietetyki Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa tel. 22 593 70 27, e-mail: ewelina_palkowska@sggw.pl