|
Efekty wdrożenia dietetycznego protokołu autoimmunologicznego u pacjenta z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego – analiza przypadku
|
|
Effects of implementing an autoimmune dietary protocol in a patient with ulcerative colitis – a case study
|
|
2019 |
|
protokół autoimmunologiczny, dieta, jelita, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, biegunki
|
|
autoimmune protocol, diet, intestines, ulcerative colitis, diarrhoea
|
|
2019-02-25 |
|
Paulina Ihnatowicz 1/, Iwona Piątkowska 2/, Kamil Jędruch 3/, Małgorzata Drywień 1/
|
|
1/ Zakład Oceny Żywienia, Katedra Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
|
|
|
|
|
|
mgr Paulina Ihnatowicz Zakład Oceny Żywienia, Katedra Żywienia Człowieka Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa tel. 792 66 65 53, e-mail: dietetyk.ihnatowicz@gmail.com © Hygeia Public Health 2019, 54(1): 56-63 www.h-ph.pl Nadesłano: 11.12.2018 Zakwalifikowano do druku: 25.02.2019
|
|
|