Aktualny numer

2025-3
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Epidemiologia chorób przewlekłych wśród dzieci i młodzieży w wybranych miastach województwa śląskiego   Epidemiology of chronic diseases among children and adolescents in selected cities of the Silesian Voivodship   2020  PL  hyg-2020-4-167 
Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie miesięcy letnich 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the summertime in 2020   2020  PL  hyg-2020-4-161 
Tajemnice zapachu   Secrets of the fragrance   2020  PL  hyg-2020-4-154 
Wpływ leczenia onkologicznego na agenezę zębów u pacjentów dorosłych po przebytej w dzieciństwie chemioterapii i radioterapii   Effect of oncological treatment on tooth agenesis in adult patients after childhood chemotherapy and radiotherapy   2020  PL  hyg-2020-4-148 
Wykorzystanie innowacyjnych technologii w badaniu i ocenie sposobu żywienia   Use of innovative technologies in the study and assessment of diet   2020  PL  hyg-2020-4-142 
Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów   Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health   2020  PL  hyg-2020-4-133 
Najczęściej popełniane błędy żywieniowe przez pacjentów z kamicą układu moczowego   The most common nutritional mistakes in patients with urolithiasis   2020  PL  hyg-2020-3-126 
Czynniki motywujące osoby dorosłe do podjęcia decyzji o odchudzaniu   Factors motivating adults to make decision to lose weight   2020  PL  hyg-2020-3-121 
Chorobowość i śmiertelność wśród osób hospitalizowanych z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie pierwszej fali zakażeń   Morbidity and mortality among people hospitalized due to COVID-19 in the Silesian Voivodship during the first wave of infections   2020  PL  hyg-2020-3-115 
Pacjent-senior z chorobą nowotworową – punkt widzenia onkologa   Senior patient with neoplastic disease – oncologist’s point of view   2020  PL  hyg-2020-3-107 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów
Tytuł En Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health
Rok 2020
Slowa Pl żywność, fałszowanie żywności, bezpieczeństwo żywności, zdrowie publiczne
Slowa kluczowe En food, food adulteration, food safety, public health
Zakwalifikowano do druku 2020-11-20
Autor Edmund Bielecki 1/, Jerzy Bertrandt 2/
Afiliacja 1/ Komenda Miejska Policji w Białej Podlaskiej, 2/ Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr hab. n. farm. Jerzy Bertrandt Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej ul. Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska tel. 975 50 55 23, e-mail: jwbertrandt@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(4): 133-141 www.h-ph.pl Nadesłano: 16.09.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.11.2020
Język PL