Aktualny numer

2025-3
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Wpływ snu na wydzielanie greliny, leptyny i insuliny w kontekście rozwoju chorób cywilizacyjnych   Effect of sleep on ghrelin, leptin and insulin secretion in the context of development of civilization diseases   2020  PL  hyg-2020-3-099 
Asprozyna – aktualny stan wiedzy   Asprosin – the current state of knowledge   2020  PL  hyg-2020-3-093 
Inwazyjna choroba meningokokowa – opis przypadków   Invasive meningococcal disease – a cases report   2020  PL  hyg-2020-2-084 
Porównanie zachowań zdrowotnych studentów kierunków medycznych i niemedycznych – przegląd piśmiennictwa polskiego   Comparison of health behaviours of medical and non-medical students – a review of the Polish literature   2020  PL  hyg-2020-2-077 
Prozdrowotny i antyzdrowotny styl życia na stronach WWW głównych portali w Polsce   Pro-health and anti-health lifestyle on the websites of the main portals in Poland   2020  PL  hyg-2020-2-071 
Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia wybranej grupy osób w średnim wieku w aspekcie ryzyka zespołu metabolicznego   Assessment of nutritional status and nutritional habits in a selected group of middle-aged people as related to metabolic syndrome risk   2020  PL  hyg-2020-2-063 
Fałszowanie żywności w Polsce w latach 2015-2018   Food adulteration in Poland in 2015-2018   2020  PL  hyg-2020-2-056 
Wpływ emisji zanieczyszczeń z biopaliw na środowisko i zdrowie człowieka   Effect of pollutants emissions from biofuels on the environment and human health   2020  PL  hyg-2020-2-045 
Wyzwania dla przyszłych działań PTH   Challenges for future activities of PTH   2020  PL  hyg-2020-1-041 
Porównanie jakości świeżo wyciskanych i handlowych soków grejpfrutowych   Comparision of the quality of freshly squeezed and commercial grapefruit juices   2020  PL  hyg-2020-1-036 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Fałszowanie żywności w Polsce w latach 2015-2018
Tytuł En Food adulteration in Poland in 2015-2018
Rok 2020
Slowa Pl żywność, fałszowanie żywności, kontrola żywności, zdrowie publiczne
Slowa kluczowe En food, food adulteration, food control, public health
Zakwalifikowano do druku 2020-05-15
Autor Edmund Bielecki 1/, Jerzy Bertrandt 2/
Afiliacja 1/ Komenda Miejska Policji w Białej Podlaskiej, 2/ Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr hab. n. farm. Jerzy Bertrandt Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej ul. Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska tel. 975 50 55 23, e-mail: jwbertrandt@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(2): 56-62 www.h-ph.pl Nadesłano: 16.02.2020 Zakwalifikowano do druku: 15.05.2020
Język PL