Aktualny numer

2020-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Odwodnienie osób w podeszłym wieku jako problem zdrowia publicznego   Dehydration in the elderly as a public health problem   2014  PL  hyg-2014-4-712 
Premature skin aging – a process that can be slowed down by appropriate prevention   Przedwczesne starzenie się skóry – proces, który może być spowolniony przez odpowiednie działania profilaktyczne   2014  PL  hyg-2014-4-708 
Starzenie się jako problem współczesnych społeczeństw – demograficzne przemiany społeczeństw w Polsce i na świecie   Aging as a problem of modern societies – demographic transformations of societies in Poland and worldwide   2014  PL  hyg-2014-4-705 
Starość jako etap ontogenezy   Old age as a stage of ontogenesis   2014  PL  hyg-2014-4-702 
Udział pielęgniarki w przedoperacyjnym psychologicznym przygotowaniu dzieci do zabiegu operacyjnego   Participation of nurses in preoperative psychological preparation of children for surgery   2014  PL  hyg-2014-4-696 
Występowanie depresji u młodzieży z nadwagą i otyłością   Prevalence of depression in overweight and obese adolescents   2014  PL  hyg-2014-4-690 
Przyczyny negatywnych postaw ludności wobec szczepień   Reasons for the public’s negative attitudes towards vaccination   2014  PL  hyg-2014-4-685 
Jakość życia a doświadczanie schizofrenii   Quality of life and experience of schizophrenia   2014  PL  hyg-2014-4-679 
Metoda Action Research i jej zastosowanie w promocji zdrowia   Action Research method and its application in health promotion   2014  PL  hyg-2014-4-672 
Konstytutywne znaczenie stylu życia w ochronie i promocji zdrowia   Constitutive importance of lifestyle in health protection and promotion   2014  EN  hyg-2014-4-665 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Ocena częstotliwości spożycia wybranych produktów spożywczych przez chorych zakwalifikowanych do zabiegowego leczenia otyłości
Tytuł En Assessment of selected food intake frequency in obese patients qualified for bariatric surgery
Rok 2016
Slowa Pl otyłość, częstotliwość spożycia żywności, operacje bariatryczne
Slowa kluczowe En obesity, food intake frequency, bariatric surgery
Zakwalifikowano do druku 2016-02-25
Autor Ewelina Kaniewska 1/, Agata Gaździńska 1/, Paweł Jagielski 2/, Stefan Gaździński 1/, Mariusz Wyleżoł 1/
Afiliacja 1/ Wojskowy Instytut Medycyny Lotniczej w Warszawie 2/ Zakład Żywienia Człowieka, Uniwersytet Jagielloński – Collegium Medicum w Krakowie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji mgr Ewelina Kaniewska Wojskowy Instytut Medycyny Lotniczej w Warszawie ul. Krasińskiego 54/56, 01-755 Warszawa tel. 261 85 27 75, e-mail: ewelina.kaniewska@wiml.waw.pl
Język PL