Aktualny numer

2020-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Odwodnienie osób w podeszłym wieku jako problem zdrowia publicznego   Dehydration in the elderly as a public health problem   2014  PL  hyg-2014-4-712 
Premature skin aging – a process that can be slowed down by appropriate prevention   Przedwczesne starzenie się skóry – proces, który może być spowolniony przez odpowiednie działania profilaktyczne   2014  PL  hyg-2014-4-708 
Starzenie się jako problem współczesnych społeczeństw – demograficzne przemiany społeczeństw w Polsce i na świecie   Aging as a problem of modern societies – demographic transformations of societies in Poland and worldwide   2014  PL  hyg-2014-4-705 
Starość jako etap ontogenezy   Old age as a stage of ontogenesis   2014  PL  hyg-2014-4-702 
Udział pielęgniarki w przedoperacyjnym psychologicznym przygotowaniu dzieci do zabiegu operacyjnego   Participation of nurses in preoperative psychological preparation of children for surgery   2014  PL  hyg-2014-4-696 
Występowanie depresji u młodzieży z nadwagą i otyłością   Prevalence of depression in overweight and obese adolescents   2014  PL  hyg-2014-4-690 
Przyczyny negatywnych postaw ludności wobec szczepień   Reasons for the public’s negative attitudes towards vaccination   2014  PL  hyg-2014-4-685 
Jakość życia a doświadczanie schizofrenii   Quality of life and experience of schizophrenia   2014  PL  hyg-2014-4-679 
Metoda Action Research i jej zastosowanie w promocji zdrowia   Action Research method and its application in health promotion   2014  PL  hyg-2014-4-672 
Konstytutywne znaczenie stylu życia w ochronie i promocji zdrowia   Constitutive importance of lifestyle in health protection and promotion   2014  EN  hyg-2014-4-665 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności
Tytuł En Influence of adulteration on healthy food quality
Rok 2018
Slowa Pl zdrowie publiczne, jakość zdrowotna, zafałszowania żywności, bezpieczeństwo żywności
Slowa kluczowe En public health, health quality, food adulteration, food safety
Zakwalifikowano do druku 2017-12-15
Autor Irena Bąk-Sypień, Bolesław Karwowski
Afiliacja Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii, Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. farm. Irena Bąk-Sypień Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi ul. Muszyńskiego 1, 90-151 Łódź tel. 501 62 19 33, e-mail: irena.bak-sypien@umed.lodz.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 52-61 www.h-ph.pl Nadesłano: 21.07.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
Język PL