Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
263  Różnice w częstości rozpoznawania nadwagi i otyłości przy zastosowaniu wskaźnika otłuszczenia ciała (BAI) oraz odsetka tkanki tłuszczowej (BF%) u 18-letnich uczniów z południowo-wschodniej Polski   Differences in the frequency of overweight and obesity measured by means of body adiposity index (BAI) or body fat percentage (BF%) in 18-year-old students from southeastern Poland   2013  EN  hyg-2013-3-308 
262  Praktyczne wykorzystanie aplikacji „Izabella” w pracy dietetyka – możliwości i ograniczenia   Practical use of the „Isabelle” application in nutritionist’s work – possibilities and limitations   2013  PL  hyg-2013-3-304 
261  Zwyczaje żywieniowe pracowników cywilnych i żołnierzy czeskiej armii   Eating habits of civil workers and soldiers of the Czech Republic army   2013  EN  hyg-2013-3-300 
260  Wpływ muzykoterapii na leczenie dzieci odbywających długotrwałą hospitalizację   Influence of music therapy on treatment in the long-term hospitalization of children   2013  PL  hyg-2013-3-297 
259  Wpływ współpracy transgranicznej na poziom kosztów funkcjonowania szpitali w Polsce   Impact of crossborder cooperation on costs of functioning of Polish hospitals   2013  EN  hyg-2013-3-289 
258  Hedonizm, eudajmonizm oraz przepływ/zaangażowanie jako trzy nurty badań nad szczęściem   Hedonism, eudajmonism and flow as three approaches to happiness   2013  PL  hyg-2013-3-285 
257  Psychologiczny aspekt odżywiania oraz wpływ wybranych substancji na zachowania i procesy myślowe   Psychological aspect of nutrition and influence of selected dietary components on behavior and mental processes   2013  PL  hyg-2013-3-279 
256  Jakość życia w chorobach przewlekłych   Quality of life in chronic diseases   2013  PL  hyg-2013-3-274 
255  Znaczenie dotyku w medycynie – na przykładzie terapii manualnej tkanek miękkich. Cz. II. Dotyk jako czynnik terapeutyczny i kod kulturowy   Importance of touch in medicine – as an example of soft tissue manual therapy. Part II. Touch as a therapeutic agent and the cultural code   2013  PL  hyg-2013-3-269 
254  Znaczenie dotyku w medycynie – na przykładzie terapii manualnej tkanek miękkich. Cz. I. Wrażliwość dotyku, jej doskonalenie i obiektywizacja   Importance of touch in medicine – as an example of soft tissue manual therapy. Part I. Touch sensitivity, its improvement and objectification   2013  PL  hyg-2013-3-262 

Informacja-artykuł
Skutki niedostatecznej podaży kwasu foliowego ze szczególnym uwzględnieniem znaczenia dla kobiet w wieku rozrodczym
Effects of insufficient folic acid supply with the focus on its importance for women of childbearing age
2011
foliany, kwas foliowy, skutki niedoboru
folate, folic acid, effects of deficiency
2011-08-19
Ewa Cieślik, Agnieszka Gębusia
Małopolskie Centrum Monitoringu i Atestacji Żywności, Wydział Technologii Żywności Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Prof. dr hab. inż. Ewa Cieślik Małopolskie Centrum Monitoringu i Atestacji Żywności, Wydział Technologii Żywności, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja ul. Balicka 122, 30-149 Kraków tel./fax (12) 662 48 25, mcmiaz@ar.krakow.pl