Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
263  Różnice w częstości rozpoznawania nadwagi i otyłości przy zastosowaniu wskaźnika otłuszczenia ciała (BAI) oraz odsetka tkanki tłuszczowej (BF%) u 18-letnich uczniów z południowo-wschodniej Polski   Differences in the frequency of overweight and obesity measured by means of body adiposity index (BAI) or body fat percentage (BF%) in 18-year-old students from southeastern Poland   2013  EN  hyg-2013-3-308 
262  Praktyczne wykorzystanie aplikacji „Izabella” w pracy dietetyka – możliwości i ograniczenia   Practical use of the „Isabelle” application in nutritionist’s work – possibilities and limitations   2013  PL  hyg-2013-3-304 
261  Zwyczaje żywieniowe pracowników cywilnych i żołnierzy czeskiej armii   Eating habits of civil workers and soldiers of the Czech Republic army   2013  EN  hyg-2013-3-300 
260  Wpływ muzykoterapii na leczenie dzieci odbywających długotrwałą hospitalizację   Influence of music therapy on treatment in the long-term hospitalization of children   2013  PL  hyg-2013-3-297 
259  Wpływ współpracy transgranicznej na poziom kosztów funkcjonowania szpitali w Polsce   Impact of crossborder cooperation on costs of functioning of Polish hospitals   2013  EN  hyg-2013-3-289 
258  Hedonizm, eudajmonizm oraz przepływ/zaangażowanie jako trzy nurty badań nad szczęściem   Hedonism, eudajmonism and flow as three approaches to happiness   2013  PL  hyg-2013-3-285 
257  Psychologiczny aspekt odżywiania oraz wpływ wybranych substancji na zachowania i procesy myślowe   Psychological aspect of nutrition and influence of selected dietary components on behavior and mental processes   2013  PL  hyg-2013-3-279 
256  Jakość życia w chorobach przewlekłych   Quality of life in chronic diseases   2013  PL  hyg-2013-3-274 
255  Znaczenie dotyku w medycynie – na przykładzie terapii manualnej tkanek miękkich. Cz. II. Dotyk jako czynnik terapeutyczny i kod kulturowy   Importance of touch in medicine – as an example of soft tissue manual therapy. Part II. Touch as a therapeutic agent and the cultural code   2013  PL  hyg-2013-3-269 
254  Znaczenie dotyku w medycynie – na przykładzie terapii manualnej tkanek miękkich. Cz. I. Wrażliwość dotyku, jej doskonalenie i obiektywizacja   Importance of touch in medicine – as an example of soft tissue manual therapy. Part I. Touch sensitivity, its improvement and objectification   2013  PL  hyg-2013-3-262 

Informacja-artykuł
Wybrane zachowania zdrowotne studentów Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu – palenie papierosów i spożywanie napojów alkoholowych
Selection of dietary behaviors among students of College of Physical Education and Tourism in Supraśl – cigarette smoking and alcohol drinking
2010
studenci, palenie papierosów, picie alkoholu
students, cigarette smoking, alcohol drinking
2010-11-30
Robert Szczerbiński 2/, Jan Karczewski 1/
1/ Zakład Higieny i Epidemiologii Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku 2/ Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Sokółce
prof. dr hab. n. med. Jan K. Karczewski Zakład Higieny i Epidemiologii Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku, 15-22 Białystok, ul. Mickiewicza 2c e-mail: higiena@amb.edu.pl