Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
263  Różnice w częstości rozpoznawania nadwagi i otyłości przy zastosowaniu wskaźnika otłuszczenia ciała (BAI) oraz odsetka tkanki tłuszczowej (BF%) u 18-letnich uczniów z południowo-wschodniej Polski   Differences in the frequency of overweight and obesity measured by means of body adiposity index (BAI) or body fat percentage (BF%) in 18-year-old students from southeastern Poland   2013  EN  hyg-2013-3-308 
262  Praktyczne wykorzystanie aplikacji „Izabella” w pracy dietetyka – możliwości i ograniczenia   Practical use of the „Isabelle” application in nutritionist’s work – possibilities and limitations   2013  PL  hyg-2013-3-304 
261  Zwyczaje żywieniowe pracowników cywilnych i żołnierzy czeskiej armii   Eating habits of civil workers and soldiers of the Czech Republic army   2013  EN  hyg-2013-3-300 
260  Wpływ muzykoterapii na leczenie dzieci odbywających długotrwałą hospitalizację   Influence of music therapy on treatment in the long-term hospitalization of children   2013  PL  hyg-2013-3-297 
259  Wpływ współpracy transgranicznej na poziom kosztów funkcjonowania szpitali w Polsce   Impact of crossborder cooperation on costs of functioning of Polish hospitals   2013  EN  hyg-2013-3-289 
258  Hedonizm, eudajmonizm oraz przepływ/zaangażowanie jako trzy nurty badań nad szczęściem   Hedonism, eudajmonism and flow as three approaches to happiness   2013  PL  hyg-2013-3-285 
257  Psychologiczny aspekt odżywiania oraz wpływ wybranych substancji na zachowania i procesy myślowe   Psychological aspect of nutrition and influence of selected dietary components on behavior and mental processes   2013  PL  hyg-2013-3-279 
256  Jakość życia w chorobach przewlekłych   Quality of life in chronic diseases   2013  PL  hyg-2013-3-274 
255  Znaczenie dotyku w medycynie – na przykładzie terapii manualnej tkanek miękkich. Cz. II. Dotyk jako czynnik terapeutyczny i kod kulturowy   Importance of touch in medicine – as an example of soft tissue manual therapy. Part II. Touch as a therapeutic agent and the cultural code   2013  PL  hyg-2013-3-269 
254  Znaczenie dotyku w medycynie – na przykładzie terapii manualnej tkanek miękkich. Cz. I. Wrażliwość dotyku, jej doskonalenie i obiektywizacja   Importance of touch in medicine – as an example of soft tissue manual therapy. Part I. Touch sensitivity, its improvement and objectification   2013  PL  hyg-2013-3-262 

Informacja-artykuł
Zakażenia Clostridium difficile wśród pacjentów ośrodków opieki długoterminowej jako problem kliniczny i epidemiologiczny
Clostridium difficile infections among patients in long-term care facilities as a clinical and epidemiological problem
2018
zakażenia Clostridium difficile, ośrodki opieki długoterminowej, jakość życia chorych
Clostridium difficile infections, long-term care facilities, quality of life of patients
2018-10-20
Artur Ostrzyżek 1/, Wioletta Stawska-Drzymała 2/, Aneta Klimberg 3/
1/ Zakład Pedagogiki Zdrowia i Wychowania Fizycznego, Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach, Filia w Piotrkowie Trybunalskim, 2/ Zakład Diagnostyki Laboratoryjnej, Szpital Wojewódzki w Bełchatowie, 3/ Katedra Higieny i Epidemiologii, Wydział Lekarski i Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Zielonogórski
dr n. med. Artur Ostrzyżek Zakład Pedagogiki Zdrowia i Wychowania Fizycznego Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach Filia w Piotrkowie Trybunalskim. ul. Słowackiego 114/118, 97-300 Piotrków Trybunalski tel. 694 77 77 00, e-mail: a.ostrzyzek@unipt.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(4): 327-332 www.h-ph.pl Nadesłano: 10.04.2018 Zakwalifikowano do druku: 20.10.2018