Aktualny numer

2025-2
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Zawodowe i społeczne ryzyko związane z ekspozycją na leki cytotoksyczne i metody jego minimalizowania   Occupational and social risk related to exposure to cytotoxic drugs and methods of risk minimization   2019  PL  hyg-2019-4-215 
Hiperurykemia a ryzyko sercowo-naczyniowe   Hyperuricemia and cardiovascular risk   2019  PL  hyg-2019-4-211 
Aktywność antyoksydacyjna ekstraktów sporządzonych ze świeżych i suszonych surowców Ficus carica L.   Antioxidant activity of extracts from fresh and dried raw material of Ficus carica L.   2019  PL  hyg-2019-3-201 
Wiek a skuteczność pozawałowej rehabilitacji kardiologicznej u pacjentów z obniżoną frakcją wyrzutową lewej komory   Age and the effectiveness of post-infarction cardiac rehabilitation in patients with reduced left ventricle ejection fraction   2019  PL  hyg-2019-3-192 
Postawy wobec zdrowia i żywienia a utrzymywanie należnej masy ciała wśród pacjentek z chorobą Hashimoto   Attitudes towards health and nutrition and maintaining proper body weight among patients with Hashimoto’s disease   2019  PL  hyg-2019-3-182 
Wpływ stylu życia na płodność – przegląd literatury   Impact of lifestyle on fertility – a review of the literature   2019  PL  hyg-2019-3-173 
Wpływ retinoidów na skórę i zapobieganie ich skutkom ubocznym   Effect of retinoids on the skin and prevention of side effects   2019  PL  hyg-2019-3-165 
Próchnica zębów i mucyny ślinowe   Dental caries and salivary mucins   2019  PL  hyg-2019-3-159 
Wartość odżywcza i prozdrowotna owocników grzybów jadalnych   Nutritional and health value of fruiting edible mushrooms   2019  PL  hyg-2019-3-153 
Możliwości zastosowania diety paleolitycznej w wybranych jednostkach chorobowych   Possible applications of use Paleolithic diet in selected diseases   2019  PL  hyg-2019-3-144 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Wartość odżywcza w znakowaniu żywności a wymagania prawne Unii Europejskiej
Tytuł En Nutrition value in food labelling and the European Union legal requirements
Rok 2013
Slowa Pl wartość odżywcza, czytelność, oznakowanie, rozporządzenie
Slowa kluczowe En nutrition value, legibility, labelling, regulation
Zakwalifikowano do druku 2013-11-25
Autor Alicja Walkiewicz 1/, Beata Przygoda 2/
Afiliacja 1/ Zakład Żywienia i Dietetyki z Kliniką Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii, Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie 2/ Zakład Żywności i Suplementów Diety, Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Alicja Walkiewicz Instytut Żywności i Żywienia ul. Powsińska 61/63, 02-903 Warszawa tel. +48 22 55 09 814, e-mail: awalkiewicz@izz.waw.pl
Język PL