Aktualny numer

2025-2
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Zawodowe i społeczne ryzyko związane z ekspozycją na leki cytotoksyczne i metody jego minimalizowania   Occupational and social risk related to exposure to cytotoxic drugs and methods of risk minimization   2019  PL  hyg-2019-4-215 
Hiperurykemia a ryzyko sercowo-naczyniowe   Hyperuricemia and cardiovascular risk   2019  PL  hyg-2019-4-211 
Aktywność antyoksydacyjna ekstraktów sporządzonych ze świeżych i suszonych surowców Ficus carica L.   Antioxidant activity of extracts from fresh and dried raw material of Ficus carica L.   2019  PL  hyg-2019-3-201 
Wiek a skuteczność pozawałowej rehabilitacji kardiologicznej u pacjentów z obniżoną frakcją wyrzutową lewej komory   Age and the effectiveness of post-infarction cardiac rehabilitation in patients with reduced left ventricle ejection fraction   2019  PL  hyg-2019-3-192 
Postawy wobec zdrowia i żywienia a utrzymywanie należnej masy ciała wśród pacjentek z chorobą Hashimoto   Attitudes towards health and nutrition and maintaining proper body weight among patients with Hashimoto’s disease   2019  PL  hyg-2019-3-182 
Wpływ stylu życia na płodność – przegląd literatury   Impact of lifestyle on fertility – a review of the literature   2019  PL  hyg-2019-3-173 
Wpływ retinoidów na skórę i zapobieganie ich skutkom ubocznym   Effect of retinoids on the skin and prevention of side effects   2019  PL  hyg-2019-3-165 
Próchnica zębów i mucyny ślinowe   Dental caries and salivary mucins   2019  PL  hyg-2019-3-159 
Wartość odżywcza i prozdrowotna owocników grzybów jadalnych   Nutritional and health value of fruiting edible mushrooms   2019  PL  hyg-2019-3-153 
Możliwości zastosowania diety paleolitycznej w wybranych jednostkach chorobowych   Possible applications of use Paleolithic diet in selected diseases   2019  PL  hyg-2019-3-144 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Nutritional behaviours and physical activity of school employees, actions for improvements and their effects
Tytuł En Magdalena Woynarowska-Sołdan 1,3/, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska 2,3/
Rok 2017
Slowa Pl żywienie, aktywność fizyczna, pracownicy szkoły, Szkoła Promująca Zdrowie, promocja zdrowia w miejscu pracy
Slowa kluczowe En nutrition, physical activity, school employees, health-promoting school, health promotion at work
Zakwalifikowano do druku 2017-04-10
Autor 1/ Zakład Zdrowia Publicznego, Wydział Nauki o Zdrowiu, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 2/ Zakład Farmacji Klinicznej i Opieki Farmaceutycznej, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 3/ Studia Podyplo
Afiliacja Introduction. Healthy eating and physical activity are the basic elements of a healthy lifestyle.
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. hum. Magdalena Woynarowska-Sołdan Zakład Zdrowia Publicznego, Wydział Nauki o Zdrowiu Warszawski Uniwersytet Medyczny ul. Banacha 1a, 02-097 Warszawa tel. 668 12 81 37, e-mail: m.woynarowska@op.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(2): 161-170 www.h-ph.pl Nadesłano: 28.02.2017 Zakwalifikowano do druku: 10.04.2017
Język PL