Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
753  Wartość odżywcza i prozdrowotna owocników grzybów jadalnych   Nutritional and health value of fruiting edible mushrooms   2019  PL  hyg-2019-3-153 
752  Możliwości zastosowania diety paleolitycznej w wybranych jednostkach chorobowych   Possible applications of use Paleolithic diet in selected diseases   2019  PL  hyg-2019-3-144 
751  Składniki diety i ksenobiotyki a skład mikrobioty jelitowej   Role of diet and xenobiotics in the composition of gut microbiota   2019  PL  hyg-2019-3-131 
750  Wybrane zagadnienia z planu porodu w kontekście oczekiwań kobiet i ich wyników okołoporodowych   Selected issues concerning the birth plan in the context of women’s expectations and their perinatal outcomes   2019  PL  hyg-2019-2-123 
749  Analiza wykorzystania jednostek systemu ratownictwa medycznego w Polsce w latach 2010-2014   Analysis of the usage of emergency services system units in Poland over the 2010-2014 period   2019  PL  hyg-2019-2-114 
748  Kompetencje zdrowotne (Health Literacy) – przegląd badań z wykorzystaniem Europejskiego Kwestionariusza Kompetencji Zdrowotnych (HLS-EU-Q47) w latach 2010-2018   Competence of health (Health Literacy) – a review of research using the European Health Competence Questionnaire (HLS-EU-Q47) in 2010-2018   2019  PL  hyg-2019-2-105 
747  Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z wewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an inside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-097 
746  Etiologia i epidemiologia dysfunkcji układu ruchowego narządu żucia   Etiology and epidemiology of temporomandibular disorders   2019  PL  hyg-2019-2-092 
745  Otyłość – choroba kosztowna   Obesity – an expensive disease   2019  PL  hyg-2019-2-088 
744  Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 

Informacja-artykuł
Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część I. Istota promocji zdrowia
How to improve health promotion programs? Part I. Health promotion substance
2018
promocja zdrowia, profilaktyka chorób, zdrowie, działania promocji zdrowia, działania profilaktyki chorób
health promotion, disease prevention, health, health promotion activities, disease prevention activities
2017-12-20
Dorota Cianciara 1,2/, Ewa Urban 2/, Maria Piotrowicz 2/, Małgorzata Gajewska 2/, Katarzyna Lewtak 2/
1/ Szkoła Zdrowia Publicznego, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego w Warszawie, 2/ Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
dr n. med. Katarzyna Lewtak Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa tel. 22 542 13 63, e-mail: klewtak@pzh.gov.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 9-15 www.h-ph.pl Nadesłano: 21.09.2017 Zakwalifikowano do druku: 20.12.2017