Aktualny numer

2019-2
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Profil studentów pijących ryzykownie w grupie studentów Uniwersytetu Medycznego w Lublinie   Profile of students diagnosed as risky drinkers in a group of students of Lublin Medical University   2012  PL  hyg-2012-1-085 
Rodzinne czynniki rozwoju ryzyka uzależnień u dziecka   Family risk factors for development of dependency in a child   2012  EN  hyg-2012-1-077 
Palenie tytoniu wśród lekarzy i pielęgniarek oddziałów zabiegowych   Tobacco smoking among doctors and nurses from surgical wards   2012  PL  hyg-2012-1-072 
Środowiskowe czynniki ryzyka udarów mózgu w regionie świętokrzyskim   Environmental factors of brain stroke risk in the Świętokrzyskie region   2012  PL  hyg-2012-1-064 
Metody monitorowania i rejestracji zakażeń szpitalnych   Methods of monitoring and registration of hospital infections   2012  PL  hyg-2012-1-056 
Alkoholizm – przegląd koncepcji oraz metod leczenia   Alcoholism – review of conceptions and methods of treatment   2012  PL  hyg-2012-1-049 
Czynniki wpływające na proces rehabilitacji pacjentów ze zwyrodnieniem plamki żółtej związanym z wiekiem (AMD)   Factors affecting the process of rehabilitation of patients with Age-related Macular Degeneration (AMD)   2012  PL  hyg-2012-1-044 
Słabowzroczność spowodowana zwyrodnieniem plamki żółtej związanym z wiekiem (AMD) i jego praktyczne konsekwencje   Low vision caused by AMD (Age-related Macular Degeneration) and its practical consequences   2012  PL  hyg-2012-1-037 
Otyłość i nadwaga w populacji rozwojowej   Obesity and overweight in the adolescent population   2012  PL  hyg-2012-1-028 
Analiza przyczyn i następstw urazów u dzieci i młodzieży uprawiających wspinaczkę sportową   Analysis of causes and consequences of injuries among children and youth in sport climbing   2012  PL  hyg-2012-1-023 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów
Tytuł En Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health
Rok 2020
Slowa Pl żywność, fałszowanie żywności, bezpieczeństwo żywności, zdrowie publiczne
Slowa kluczowe En food, food adulteration, food safety, public health
Zakwalifikowano do druku 2020-11-20
Autor Edmund Bielecki 1/, Jerzy Bertrandt 2/
Afiliacja 1/ Komenda Miejska Policji w Białej Podlaskiej, 2/ Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr hab. n. farm. Jerzy Bertrandt Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej ul. Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska tel. 975 50 55 23, e-mail: jwbertrandt@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(4): 133-141 www.h-ph.pl Nadesłano: 16.09.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.11.2020
Język PL