Aktualny numer

2025-2
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Składniki diety i ksenobiotyki a skład mikrobioty jelitowej   Role of diet and xenobiotics in the composition of gut microbiota   2019  PL  hyg-2019-3-131 
Wybrane zagadnienia z planu porodu w kontekście oczekiwań kobiet i ich wyników okołoporodowych   Selected issues concerning the birth plan in the context of women’s expectations and their perinatal outcomes   2019  PL  hyg-2019-2-123 
Analiza wykorzystania jednostek systemu ratownictwa medycznego w Polsce w latach 2010-2014   Analysis of the usage of emergency services system units in Poland over the 2010-2014 period   2019  PL  hyg-2019-2-114 
Kompetencje zdrowotne (Health Literacy) – przegląd badań z wykorzystaniem Europejskiego Kwestionariusza Kompetencji Zdrowotnych (HLS-EU-Q47) w latach 2010-2018   Competence of health (Health Literacy) – a review of research using the European Health Competence Questionnaire (HLS-EU-Q47) in 2010-2018   2019  PL  hyg-2019-2-105 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z wewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an inside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-097 
Etiologia i epidemiologia dysfunkcji układu ruchowego narządu żucia   Etiology and epidemiology of temporomandibular disorders   2019  PL  hyg-2019-2-092 
Otyłość – choroba kosztowna   Obesity – an expensive disease   2019  PL  hyg-2019-2-088 
Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 
Galektyna 3 jako biomarker chorób układu sercowo-naczyniowego   Galectin 3 as a biomarker in cardiovascular diseases   2019  PL  hyg-2019-2-075 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z zewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an outside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-069 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Nawyki żywieniowe na Ukrainie i w Polsce. Część II. Analiza wzorców konsumpcji żywności metodą Warda
Tytuł En Nutrition in Ukraine and Poland. Part II. Analysis of food consumption patterns by Ward’s method
Rok 2013
Slowa Pl wzorce konsumpcji żywności, metoda Warda
Slowa kluczowe En patterns of food consumption, Ward`s method
Zakwalifikowano do druku 2013-11-20
Autor Ewa Kleszczewska 1/, Małgorzata Andryszczyk 1/, Katarzyna Łogwiniuk 2/, Natalia Dorosh 3/, Oxana Boyko 3/
Afiliacja 1/ Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. prof. Edwarda F. Szczepanika w Suwałkach 2/ Wydział Zarządzania, Katedra Marketingu i Przedsiębiorczości, Politechnika Białostocka 3/ Uniwersytet Medyczny we Lwowie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Dr n. med. Ewa Kleszczewska Instytut Ochrony Zdrowia, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. prof. Edwarda Szczepanika w Suwałkach ul. Noniewicza 10, 16-400 Suwałki tel. 87 56 28 432, e-mail: kleszczewska.ewa@gmail.com
Język PL