Aktualny numer

2025-2
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Składniki diety i ksenobiotyki a skład mikrobioty jelitowej   Role of diet and xenobiotics in the composition of gut microbiota   2019  PL  hyg-2019-3-131 
Wybrane zagadnienia z planu porodu w kontekście oczekiwań kobiet i ich wyników okołoporodowych   Selected issues concerning the birth plan in the context of women’s expectations and their perinatal outcomes   2019  PL  hyg-2019-2-123 
Analiza wykorzystania jednostek systemu ratownictwa medycznego w Polsce w latach 2010-2014   Analysis of the usage of emergency services system units in Poland over the 2010-2014 period   2019  PL  hyg-2019-2-114 
Kompetencje zdrowotne (Health Literacy) – przegląd badań z wykorzystaniem Europejskiego Kwestionariusza Kompetencji Zdrowotnych (HLS-EU-Q47) w latach 2010-2018   Competence of health (Health Literacy) – a review of research using the European Health Competence Questionnaire (HLS-EU-Q47) in 2010-2018   2019  PL  hyg-2019-2-105 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z wewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an inside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-097 
Etiologia i epidemiologia dysfunkcji układu ruchowego narządu żucia   Etiology and epidemiology of temporomandibular disorders   2019  PL  hyg-2019-2-092 
Otyłość – choroba kosztowna   Obesity – an expensive disease   2019  PL  hyg-2019-2-088 
Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 
Galektyna 3 jako biomarker chorób układu sercowo-naczyniowego   Galectin 3 as a biomarker in cardiovascular diseases   2019  PL  hyg-2019-2-075 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z zewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an outside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-069 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Nutritional behaviours and physical activity of school employees, actions for improvements and their effects
Tytuł En Magdalena Woynarowska-Sołdan 1,3/, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska 2,3/
Rok 2017
Slowa Pl żywienie, aktywność fizyczna, pracownicy szkoły, Szkoła Promująca Zdrowie, promocja zdrowia w miejscu pracy
Slowa kluczowe En nutrition, physical activity, school employees, health-promoting school, health promotion at work
Zakwalifikowano do druku 2017-04-10
Autor 1/ Zakład Zdrowia Publicznego, Wydział Nauki o Zdrowiu, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 2/ Zakład Farmacji Klinicznej i Opieki Farmaceutycznej, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 3/ Studia Podyplo
Afiliacja Introduction. Healthy eating and physical activity are the basic elements of a healthy lifestyle.
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. hum. Magdalena Woynarowska-Sołdan Zakład Zdrowia Publicznego, Wydział Nauki o Zdrowiu Warszawski Uniwersytet Medyczny ul. Banacha 1a, 02-097 Warszawa tel. 668 12 81 37, e-mail: m.woynarowska@op.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(2): 161-170 www.h-ph.pl Nadesłano: 28.02.2017 Zakwalifikowano do druku: 10.04.2017
Język PL