Aktualny numer

2025-2
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Składniki diety i ksenobiotyki a skład mikrobioty jelitowej   Role of diet and xenobiotics in the composition of gut microbiota   2019  PL  hyg-2019-3-131 
Wybrane zagadnienia z planu porodu w kontekście oczekiwań kobiet i ich wyników okołoporodowych   Selected issues concerning the birth plan in the context of women’s expectations and their perinatal outcomes   2019  PL  hyg-2019-2-123 
Analiza wykorzystania jednostek systemu ratownictwa medycznego w Polsce w latach 2010-2014   Analysis of the usage of emergency services system units in Poland over the 2010-2014 period   2019  PL  hyg-2019-2-114 
Kompetencje zdrowotne (Health Literacy) – przegląd badań z wykorzystaniem Europejskiego Kwestionariusza Kompetencji Zdrowotnych (HLS-EU-Q47) w latach 2010-2018   Competence of health (Health Literacy) – a review of research using the European Health Competence Questionnaire (HLS-EU-Q47) in 2010-2018   2019  PL  hyg-2019-2-105 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z wewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an inside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-097 
Etiologia i epidemiologia dysfunkcji układu ruchowego narządu żucia   Etiology and epidemiology of temporomandibular disorders   2019  PL  hyg-2019-2-092 
Otyłość – choroba kosztowna   Obesity – an expensive disease   2019  PL  hyg-2019-2-088 
Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 
Galektyna 3 jako biomarker chorób układu sercowo-naczyniowego   Galectin 3 as a biomarker in cardiovascular diseases   2019  PL  hyg-2019-2-075 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z zewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an outside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-069 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych
Tytuł En Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations
Rok 2018
Slowa Pl dietetyk, opieka żywieniowa, system medyczny w Polsce
Slowa kluczowe En dietitian, nutritional care, health care system in Poland
Zakwalifikowano do druku 2017-12-15
Autor Michał Skrzypek 1/, Karolina Goral 1,2/
Afiliacja 1/ Zakład Dietetyki Klinicznej, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Lublinie, 2/ Poradnia Leczenia Żywieniowego, Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 4 w Lublinie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Dr hab. Michał Skrzypek Zakład Dietetyki Klinicznej, Wydział Nauk o Zdrowiu Uniwersytet Medyczny w Lublinie ul. Chodźki 1, 20-093 Lublin tel. 81 448 69 00, e-mail: michal.skrzypek@umlub.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 62-69 www.h-ph.pl Nadesłano: 27.09.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
Język PL