Aktualny numer

2025-2
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Składniki diety i ksenobiotyki a skład mikrobioty jelitowej   Role of diet and xenobiotics in the composition of gut microbiota   2019  PL  hyg-2019-3-131 
Wybrane zagadnienia z planu porodu w kontekście oczekiwań kobiet i ich wyników okołoporodowych   Selected issues concerning the birth plan in the context of women’s expectations and their perinatal outcomes   2019  PL  hyg-2019-2-123 
Analiza wykorzystania jednostek systemu ratownictwa medycznego w Polsce w latach 2010-2014   Analysis of the usage of emergency services system units in Poland over the 2010-2014 period   2019  PL  hyg-2019-2-114 
Kompetencje zdrowotne (Health Literacy) – przegląd badań z wykorzystaniem Europejskiego Kwestionariusza Kompetencji Zdrowotnych (HLS-EU-Q47) w latach 2010-2018   Competence of health (Health Literacy) – a review of research using the European Health Competence Questionnaire (HLS-EU-Q47) in 2010-2018   2019  PL  hyg-2019-2-105 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z wewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an inside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-097 
Etiologia i epidemiologia dysfunkcji układu ruchowego narządu żucia   Etiology and epidemiology of temporomandibular disorders   2019  PL  hyg-2019-2-092 
Otyłość – choroba kosztowna   Obesity – an expensive disease   2019  PL  hyg-2019-2-088 
Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 
Galektyna 3 jako biomarker chorób układu sercowo-naczyniowego   Galectin 3 as a biomarker in cardiovascular diseases   2019  PL  hyg-2019-2-075 
Programy polityki zdrowotnej realizowane przez samorządy – spojrzenie z zewnątrz   Health policy programmes implemented by local governments – an outside perspective   2019  PL  hyg-2019-2-069 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Najczęściej popełniane błędy żywieniowe przez pacjentów z kamicą układu moczowego
Tytuł En The most common nutritional mistakes in patients with urolithiasis
Rok 2020
Slowa Pl kamica szczawianowo-wapniowa, kamica moczanowa, nadkonsumpcja, częstość spożycia
Slowa kluczowe En calcium oxalate urolithiasis, uric acid nephrolithiasis, overconsumption, frequency of consumption
Zakwalifikowano do druku 2020-09-20
Autor Magdalena Tambor, Emilia Kolarzyk
Afiliacja Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia w Krakowie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji mgr Magdalena Tambor Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia ul. Krowoderska 73, 31-158 Kraków tel. 536893778, e-mail: magdalenatambor@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(3): 126-132 www.h-ph.pl Nadesłano: 12.07.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.09.2020
Język PL