Aktualny numer

2019-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Doświadczenie własne w rozliczaniu świadczeń zakwalifikowanych do sekcji „F” charakterystyki Jednorodnych Grup Pacjentów (JGP)   Personal experience in accounting services qualified for the section „F” characteristics of Diagnosis Related Groups   2011  PL  hyg-2011-1-104 
Medical and social aspects of a healthy lifestyle in Ukraine   Medyczne i społeczne aspekty zdrowego stylu życia na Ukrainie   2011  PL  hyg-2011-1-102 
Poziomy dawek dla pacjentów w diagnostycznych badaniach rentgenowskich klatki piersiowej wykonywanych w placówkach służby zdrowia na terenie województwa kujawsko-pomorskiego   Dose levels for patients in the clinical diagnostic chest radiographs performed in the health service of Kuyavian-Pomeranian Voivodeship   2011  PL  hyg-2011-1-098 
Występowanie nadciśnienia tętniczego wśród uczniów w wieku 14-15 lat   Cases of arterial hypertension in 14-15 year-old students   2011  PL  hyg-2011-1-094 
Styl życia studentów oceniany w kontekście zachowań zdrowotnych   University students’ lifestyles in the context of their health behaviors   2011  PL  hyg-2011-1-089 
Przestrzeganie higieny jamy ustnej i jej znaczenie w utrzymaniu zdrowia jamy ustnej   Compliance with oral hygiene and its impact on sustaining oral cavity health   2011  PL  hyg-2011-1-083 
Społeczne i ekonomiczne uwarunkowania podejmowania przez pacjentów leczenia stomatologicznego   Social and economic determinants of patients’ decisions concerning their dental treatment   2011  PL  hyg-2011-1-077 
Społeczne uwarunkowania zachowań rozrodczych u pacjentek z chorobami zapalnymi narządów rozrodczych   Social conditionality of genesial behaviour of patients with inflammatory diseases of generative organs   2011  EN  hyg-2011-1-071 
Zaburzenia stanu odżywienia dzieci kończących szkołę podstawową w Łodzi a jakość kości. Część I. Ocena parametrów antropometrycznych, subiektywnej aktywności fizycznej i stanu uzębienia*   Disorders of the nutritional status of children completing primary school in Lodz vs. their bone quality. Part I. Assessment of anthropometric parameters, subjective physical activity and oral health status   2011  PL  hyg-2011-1-064 
Czystość mikrobiologiczna mleka i jego produktów dostarczanych przez indywidualnych producentów na plac targowy Stary Kleparz w Krakowie   Microbiological purity of milk and dairy products supplied by individual producers to the Stary Kleparz Marketplace in Cracow   2011  PL  hyg-2011-1-057 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności
Tytuł En Influence of adulteration on healthy food quality
Rok 2018
Slowa Pl zdrowie publiczne, jakość zdrowotna, zafałszowania żywności, bezpieczeństwo żywności
Slowa kluczowe En public health, health quality, food adulteration, food safety
Zakwalifikowano do druku 2017-12-15
Autor Irena Bąk-Sypień, Bolesław Karwowski
Afiliacja Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii, Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. farm. Irena Bąk-Sypień Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi ul. Muszyńskiego 1, 90-151 Łódź tel. 501 62 19 33, e-mail: irena.bak-sypien@umed.lodz.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 52-61 www.h-ph.pl Nadesłano: 21.07.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
Język PL