Aktualny numer

2019-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Badania opinii społecznej na temat wpływu tzw. „diety optymalnej” na ogólny stan zdrowia, aktywność fizyczną i niektóre choroby metaboliczne   The effects of so called “optimal diet” on health status, physical activity and selected civilization diseases   2011  PL  hyg-2011-1-051 
Badanie ankietowe wśród kobiet w wieku rozrodczym dotyczące pierwotnej profilaktyki wad cewy nerwowej   Questionnaire research among women of childbearing age concerning preliminary prevention of neutral tube defects cz 1,2/   2011  PL  hyg-2011-1-047 
Zachowania konsumentów w stosunku do żywności nowej generacji   Consumers’ behaviors with reference to novel food   2011  PL  hyg-2011-1-039 
Ewolucja zadań medycyny szkolnej w profilaktyce   The evolution of school medicine tasks in prophylaxis   2011  PL  hyg-2011-1-032 
Jakość życia w perspektywie nauk społecznych i medycznych – systematyzacja ujęć definicyjnych   Quality of life in the perspective of social and medical sciences – classification of definitions   2011  PL  hyg-2011-1-025 
Społeczny wymiar żywienia – zadania dla promocji zdrowia w Polsce   Social determinants of nutrition – health promotion targets for Poland   2011  PL  hyg-2011-1-021 
Stan sanitarny Poznania w okresie staropolskim (1253-1793) ze szczególnym uwzględnieniem zaopatrywania w wodę oraz usuwania odpadów i nieczystości   Sanitary status of historic Poznan between 1253-1793 with the focus on water supply and waste and sewage disposal   2011  PL  hyg-2011-1-014 
Kilka uwag dotyczących początków profilaktyki chorób zakaźnych (na przykładzie Piotrkowa Trybunalskiego)   A few remarks on the early stages of contagious diseases prophylaxis (on the example of Piotrków Trybunalski)   2011  PL  hyg-2011-1-008 
Choroby pasożytnicze w krajowych kronikach epidemiologicznych   Parasitic diseases in national epidemiological chronicles   2011  PL  hyg-2011-1-001 
Doświadczenia i przemyślenia z pracy w zawodach medycznych po emigracji z Polski   Experiences and reflections on work in medical professions after emigration from Poland   2010  PL  hyg-2010-2-213 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Czynniki wpływające na wybór mlecznych napojów fermentowanych przez młodzież akademicką – doniesienie wstępne
Tytuł En Factors influencing the selection of fermented milk drinks by students – a preliminary report
Rok 2012
Slowa Pl mleczne napoje fermentowane, preferencje konsumenckie, studenci
Slowa kluczowe En fermented milk drinks, consumer preferences, students
Zakwalifikowano do druku 2012-08-06
Autor Katarzyna Mojka 1/, Wioletta Biel 2/
Afiliacja 1/ Katedra Technologii Żywności, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie 2/ Katedra Hodowli Trzody Chlewnej, Żywienia Zwierząt i Żywności, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Dr inż. Wioletta Biel Katedra Hodowli Trzody Chlewnej, Żywienia Zwierząt i Żywności, Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt ul. Doktora Judyma 2, 71-466 Szczecin tel. 91 449 6725, e-mail: Wioletta.Biel@zut.edu.pl
Język PL