Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
43  Choroby pasożytnicze w krajowych kronikach epidemiologicznych   Parasitic diseases in national epidemiological chronicles   2011  PL  hyg-2011-1-001 
42  Doświadczenia i przemyślenia z pracy w zawodach medycznych po emigracji z Polski   Experiences and reflections on work in medical professions after emigration from Poland   2010  PL  hyg-2010-2-213 
41  Opinie nauczycieli wychowania fizycznego względem propozycji ustanowienia ich głównymi edukatorami zdrowotnymi w szkołach   Opinions of physical education teachers regarding a proposal of appointing them main health educators at schools   2010  PL  hyg-2010-2-206 
40  Zagrożenia chorobami zawodowymi w Kopalni Soli „Kłodawa”   Occupational health hazards in the Klodawa salt mine   2010  PL  hyg-2010-2-202 
39  Ciężkie urazy głowy u osób starszych   Severe head injuries in the elderly   2010  EN  hyg-2010-2-197 
38  Czynniki determinujące korzystanie z usług pomocy społecznej przez osoby starsze   Factors determining social care use by elderly people   2010  PL  hyg-2010-2-189 
37  Wybrane zachowania zdrowotne studentów Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu – palenie papierosów i spożywanie napojów alkoholowych   Selection of dietary behaviors among students of College of Physical Education and Tourism in Supraśl – cigarette smoking and alcohol drinking   2010  PL  hyg-2010-2-185 
36  Wybrane zagadnienia zdrowotne studentów Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu – higiena wypoczynku   Selected dietary behaviours among students of College of Physical Education and Tourism in Supraśl – rest hygiene   2010  PL  hyg-2010-2-181 
35  Wiedza na temat soi, jej przetworów i właściwości alergennych wśród studentów dwóch poznańskich uczelni   Knowledge on soybean, its preparations and allergenic properties among students of two universities in Poznań   2010  PL  hyg-2010-2-177 
34  Częstotliwość zakupu produktów spożywczych w sklepikach szkolnych w kontekście nieprawidłowości masy ciała uczniów   Purchase frequency of food products in school shops according to pupilbody mass   2010  PL  hyg-2010-2-173 

Informacja-artykuł
Porównanie jakości świeżo wyciskanych i handlowych soków grejpfrutowych
Comparision of the quality of freshly squeezed and commercial grapefruit juices
2020
soki grejpfrutowe, kwasowość, witamina C, polifenole, cukry
grapefruit juices, acidity, vitamin C, polyphenols, sugars
2020-01-15
Anna Pasternakiewicz 1/, Karolina Michalik 1/, Maria Tarapatskyy 2/, Monika Tomczyk 1/
1/ Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski
dr n. rol. Anna Pasternakiewicz Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski ul. Ćwiklińskiej 1, 35-601 Rzeszów tel. 607 364 223, e-mail: apast@ur.edu.pl © Hygeia Public Health 2020, 55(1): 36-40 www.h-ph.pl Nadesłano: 10.12.2019 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2020