Szukaj
        
   
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
43  Choroby pasożytnicze w krajowych kronikach epidemiologicznych   Parasitic diseases in national epidemiological chronicles   2011  PL  hyg-2011-1-001 
42  Doświadczenia i przemyślenia z pracy w zawodach medycznych po emigracji z Polski   Experiences and reflections on work in medical professions after emigration from Poland   2010  PL  hyg-2010-2-213 
41  Opinie nauczycieli wychowania fizycznego względem propozycji ustanowienia ich głównymi edukatorami zdrowotnymi w szkołach   Opinions of physical education teachers regarding a proposal of appointing them main health educators at schools   2010  PL  hyg-2010-2-206 
40  Zagrożenia chorobami zawodowymi w Kopalni Soli „Kłodawa”   Occupational health hazards in the Klodawa salt mine   2010  PL  hyg-2010-2-202 
39  Ciężkie urazy głowy u osób starszych   Severe head injuries in the elderly   2010  EN  hyg-2010-2-197 
38  Czynniki determinujące korzystanie z usług pomocy społecznej przez osoby starsze   Factors determining social care use by elderly people   2010  PL  hyg-2010-2-189 
37  Wybrane zachowania zdrowotne studentów Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu – palenie papierosów i spożywanie napojów alkoholowych   Selection of dietary behaviors among students of College of Physical Education and Tourism in Supraśl – cigarette smoking and alcohol drinking   2010  PL  hyg-2010-2-185 
36  Wybrane zagadnienia zdrowotne studentów Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu – higiena wypoczynku   Selected dietary behaviours among students of College of Physical Education and Tourism in Supraśl – rest hygiene   2010  PL  hyg-2010-2-181 
35  Wiedza na temat soi, jej przetworów i właściwości alergennych wśród studentów dwóch poznańskich uczelni   Knowledge on soybean, its preparations and allergenic properties among students of two universities in Poznań   2010  PL  hyg-2010-2-177 
34  Częstotliwość zakupu produktów spożywczych w sklepikach szkolnych w kontekście nieprawidłowości masy ciała uczniów   Purchase frequency of food products in school shops according to pupilbody mass   2010  PL  hyg-2010-2-173 

Informacja-artykuł
Najczęściej popełniane błędy żywieniowe przez pacjentów z kamicą układu moczowego
The most common nutritional mistakes in patients with urolithiasis
2020
kamica szczawianowo-wapniowa, kamica moczanowa, nadkonsumpcja, częstość spożycia
calcium oxalate urolithiasis, uric acid nephrolithiasis, overconsumption, frequency of consumption
2020-09-20
Magdalena Tambor, Emilia Kolarzyk
Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia w Krakowie
mgr Magdalena Tambor Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia ul. Krowoderska 73, 31-158 Kraków tel. 536893778, e-mail: magdalenatambor@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(3): 126-132 www.h-ph.pl Nadesłano: 12.07.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.09.2020