Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
23  Konsekwencje zdrowotne onychofagii   Health consequences of onychophagia   2010  PL  hyg-2010-2-109 
22  Amerykański system ochrony zdrowia   American health care system   2010  PL  hyg-2010-1-104 
21  Praca lekarzy za granicą – doświadczenia i przemyślenia ze Szwecji   Physicians’ work abroad – experiences and reflections from Sweden   2010  PL  hyg-2010-1-099 
20  Emigracja lekarska z Polski do Szwecji i jej uwarunkowania. Część II. Wyniki badań wstępnych   Emigration of Polish physicians to Sweden and its determinants. Part II. Results of preliminary tests   2010  PL  hyg-2010-1-095 
19  Emigracja lekarska z Polski do Szwecji i jej uwarunkowania. Część I. Wprowadzenie   Emigration of Polish physicians to Sweden and its determinants. Part I. Introduction   2010  PL  hyg-2010-1-092 
18  Globalizacja a stan zdrowia studentów   Globalization and the health status of students   2010  PL  hyg-2010-1-090 
17  Ocena jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi w powiecie pleszewskim w latach 2004-2010   Assessment of water for human consumption in the Pleszew disctrict between 2004-2010   2010  PL  hyg-2010-1-083 
16  Rehabilitacja pacjentów operowanych z powodu zapalenia otrzewnej   Rehabilitation of patients operated on peritonitis   2010  EN  hyg-2010-1-080 
15  Znajomość problematyki udaru mózgu wśród nauczycieli i uczniów   Knowledge of the problem of stroke among teachers and students   2010  PL  hyg-2010-1-074 
14  Zachowania zdrowotne młodzieży szkół ponadgimnazjalnych   Health behaviors of high school students   2010  PL  hyg-2010-1-070 

Informacja-artykuł
Wpływ rodzaju nośnika smaku słodkiego na proporcję T3/rT3, stężenie cholesterolu całkowitego i jego poziom w wątrobie u szczurów
Effect of sweet flavor carrier on T3/rT3 ratio, plasma and liver total cholesterol level in rats
2016
hormony tarczycy, całkowite stężenie cholesterolu, sacharoza, sztuczne substancje słodzące
thyroid hormones, total cholesterol level, sucrose, artificial sweeteners
2016-06-01
Ewelina Pałkowska-Goździk, Sylwia Biegańska-Hensoldt, Danuta Rosołowska-Huszcz
Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie
dr inż. Ewelina Pałkowska-Goździk Katedra Dietetyki Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa tel. 22 593 70 27, e-mail: ewelina_palkowska@sggw.pl