| Tytul Pl |
Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię
|
|
Tytuł En |
Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients
|
| Rok |
2018 |
| Slowa Pl |
gluten, dieta bezglutenowa, badania ankietowe, celiakia, jakość życia
|
| Slowa kluczowe En |
gluten, gluten-free diet, survey, celiac disease, quality of life
|
| Zakwalifikowano do druku |
2017-12-15 |
| Autor |
Edyta Kowalczuk-Vasilev, Renata Klebaniuk, Wioletta Samolińska, Eugeniusz R. Grela, Bożena Kiczorowska, Anna Winiarska-Mieczan, Małgorzata Kwiecień
|
| Afiliacja |
Zakład Bromatologii i Fizjologii Żywienia, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
|
| Tekst Pl |
|
| Tekst En |
|
| Adres do korespondencji |
dr Edyta Kowalczuk-Vasilev Zakład Bromatologii i Fizjologii Żywienia Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin tel. 81 445 69 14 , e-mail: edyta.kowalczuk@up.lublin.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 91-95 www.h-ph.pl Nadesłano: 18.06.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
|
| Język |
PL |
|
|