Aktualny numer

2025-3
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Związek między zdrowiem psychicznym a problemami skórnymi  The correlation between mental health and dermatological issues  2025  PL  hyg-2025-3-085 
Migracje wybranych gatunków nowym zagrożeniem dla turystów na terenie Europy  Migrations of selected species are a new threat to tourists in Europe  2025  PL  hyg-2025-3-079 
Zachowania zdrowotne pielęgniarek a poczucie satysfakcji z życia  Health behaviors of nurses and their sense of life satisfaction  2025  PL  hyg-2025-3-072 
Zakażenia Clostridioides difficile w województwie kujawsko-pomorskim w latach 2021-2022  Clostridioides difficile Infections in the Kuyavian-Pomeranian Voivodeship in 2021-2022  2025  PL  hyg-2025-3-065 
Wpływ czynników demograficznych na jakość i skuteczność mikrobiologiczną procedury higienicznej dezynfekcji rąk wśród personelu medycznego  The impact of demographic factors on quality and microbiological effectiveness of hand hygiene among healthcare workers  2025  EN  hyg-2025-2-059 
Clostridioides difficile: zarys historyczny, czynniki ryzyka, objawy kliniczne, diagnostyka i leczenie  Clostridioides difficile: historical overview, risk factors, clinical symptoms, diagnosis, and management  2025  PL  hyg-2025-2-051 
Szpitalne leczenie dzieci i młodzieży na wybrane choroby w województwie śląskim  Quality Hospital treatment of children and adolescents for selected diseases in the Silesian Voivodeship  2025  PL  hyg-2025-2-045 
Jakość życia u osób dorosłych z oczopląsem  Quality of life in adults with nystagmus  2025  PL  hyg-2025-2-040 
Wpływ rehabilitacji pacjentów z zespołem bólowym dolnego odcinka kręgosłupa na grubość tkanki tłuszczowej podskórnej oraz procentową zawartość tkanki tłuszczowej (BF%)  The effect of rehabilitation of patients with low back pain on anthropometric measurements of skinfolds and body fat percentage (BF%)  2025  PL  hyg-2025-1-034 
Parabeny – substancje konserwujące stosowane w kosmetykach a bezpieczeństwo konsumentów  Parabens – cosmetics preservatives and consumer safety  2025  PL  hyg-2025-1-028 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Porównanie jakości świeżo wyciskanych i handlowych soków grejpfrutowych
Tytuł En Comparision of the quality of freshly squeezed and commercial grapefruit juices
Rok 2020
Slowa Pl soki grejpfrutowe, kwasowość, witamina C, polifenole, cukry
Slowa kluczowe En grapefruit juices, acidity, vitamin C, polyphenols, sugars
Zakwalifikowano do druku 2020-01-15
Autor Anna Pasternakiewicz 1/, Karolina Michalik 1/, Maria Tarapatskyy 2/, Monika Tomczyk 1/
Afiliacja 1/ Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. rol. Anna Pasternakiewicz Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski ul. Ćwiklińskiej 1, 35-601 Rzeszów tel. 607 364 223, e-mail: apast@ur.edu.pl © Hygeia Public Health 2020, 55(1): 36-40 www.h-ph.pl Nadesłano: 10.12.2019 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2020
Język PL